Vores lille galleriUge 10 i Val d'Isére PDF Udskriv Email
Onsdag, 10. marts 2010 19:00

Dag 6 Fredagvalddag6.jpg
Sidste dag på ski i Val d'Isére
Vi stod op til et helt fantastisk vejr. Ikke en vind, høj sol og ikke en sky i sigte. Vi besluttede at tage til Tignes, for at prøve nogle lange nedfarter der ender i det fjerneste hjørne af området. Vi holdt en pause undervejs i Tignes by og sad og undre os over hvor alle mennesker var henne? Vi fandt dem aldrig! Det blev til en super super dag som afslutning på vores skiferie i Val d'Isére. Det endelige punktum var Quaro med til at sætte sammen med Therese på børnebakken. Fornøjelsen var vist mest på Thereses side ;) Nu tænker vi bare på at komme hjem til Danmark. 


Dag 5 Torsdag
valddag5.jpg
Så kom solen frem igen
Det var et helt fantastisk vejr i dag. -6grader og ingen vind, perfekt, bortset fra at Therese var sløj med hovedepine til morgen. Det betød at jeg tog et par ture først og så stødte Therese til ved halv elvetiden. I dag gik turen til Gran Mode som er Tinges gletsher. Det tog en evighed at komme der op men turen ned var nu god. Skidagen sluttede med at jeg blev toppederet af en snowborder. Heldigt for ham skete der ikke noget med mig.

  

 


 
Dag 4 onsdag
valddag4.jpg
Så kom vi på nettet.
Vi havde er super dag i dag selv om det startede med sne/skyet/blæst. Vi kørte mest på sorte pister som var temmelig øde. Det at køre sorte pister, når der er så meget sne som nu, er ikke det helt store problem. Specielt fordi begynderne holder sig væk og dem er der rigtig mange af HER.
Quaro boltrer sig som lystigt i alt sneen og han hygger sig med at være med på netcafé. Der er godtnok mange flinke mennesker, der vil klappe én sådan et sted.

 
 

 
Dag 3 Tirsdag
valddag3.jpg
Sol og lidt blæst.
Vi var lidt trætte efter den lange skidag i går, men afsted det skulle vi jo.
Vi fik kørt en hel del i Le Fonet/Le Laisinant området. Her var der næsten ingen mennesker og der var rimelig læ for vinden. Vi fik også lejlighed til at få tomlet lidt i offpisten, der er rimeligt pakket, så den ikke er alt for svær at begå sig i. Vejret endte med at blive temmelig dårligt og det lukkede helt til og blive rigtigt træls, så vi skyndte os ned til Quaro-drengen der altid er helt vildt glad for at se os igen.Dag 2 Mandag
valddag2.jpg
Super vejr
Fantasktisk vejr, sol næsten vindstille og omkring 4-5graders frost. Vi fik kørt rigtig meget i området mellem Fonet og Val d'Isére. Der var super forhold. Da vi var færdige med at stå på ski havde vi besluttet os for at køre ned i dalen for at handle. MEN bilen var løbet tør for strøm. ØV. Når nøden er størst....Jeg spottede en der havde problemer med at komme fri af sneen, og ilede til undsætning og byttede derefter tjeneste med starthjælp. Så kom vi endeligt af sted. Vi fik handlet i et supermarkede som efter Val d'Isére forhold var meget billigt (Juice 0.51€). Så kom næste problem vi skulle have tanket for at kunne nå tilbage igen men vi kunne ikke finde en bemandet tank eller en selvbetjening der ville tage vores visa-dk. Tilsidst fandt ve en venlig fransk kvinde der havde et kreditkort vi så, for kontanter, kunne købe lidt benzin af. Til sidst på turen var vi ude at spise på restaurant. Vi fik en fem retters menu til det samme som en flad Val d'Isére pizza.
Dag 1 Søndag
valddag1.jpg
Første dag på ski
Det var temmeligt koldt og blæste en pillikan og -15grader men vi fik da kørt lidt i Tignes og La Daille. Men da køreturen stadig sad lidt i kroppen blev en kort dag på ski. Efter vi kom ned var vi ude at handle, kors hvor det dyrt, helt vildt dyrt. 3½€ for en liter juice og det var enda den billigste. På bjerget koster alt en jetjager. To  x en halv kylling med fritter, en Cola og en øl 33€ men så var det også selvbetjening og kyllingen var halvkold.
Dag 0 lørdag
valddag0.jpg
Rejsedag. Så kom vi afsted
Vi fik pakket færdig og kom afsted. Therese havde advaret mig mod at der kom et snevejr ind over jylland fredag aften/lørdag nat. Det var helt rgtigt, men det startede først ved Kolling, til gengæld fortsattte det hele vejen ned gennem Tyskland. Først sad vi i kø ved Kolling i ca. 1½time og kunne derefter kun køre 80-100 km i timen. Da vi så kørte ind i Schweiz holdt/kørte i i kø igen. Det resulterede i at vi nåede op på en total rejsetid på over 23timer.